Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodweer: lijsten met aannemers die willen helpen, groeien ondanks bouwverlof aan

Overstroming

De Confederatie Bouw riep eind vorige week bouwondernemingen op om zoveel mogelijk te helpen om de beschadigingen aan infrastructuur en woningen als gevolg van het noodweer weg te werken. De sectorfederatie legde daarvoor lijsten aan waarop aannemers zich konden intekenen en die doorzoekbaar zijn voor het grote publiek op haar eigen website. Ondanks het bouwverlof groeien die lijsten aan. Toch herhaalt de Confederatie Bouw haar oproep om indien mogelijk te helpen. “De nood blijft enorm”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Grote delen van ons land werden vorige week getroffen door overvloedige regenval, met ongeziene overstromingen tot gevolg. De Confederatie Bouw riep de sector op om waar en indien mogelijk te helpen bij herstellingen aan woningen, gebouwen en infrastructuur, maar ook bij het onderstutten ervan. De sectororganisatie lanceerde ook een oproep per e-mail naar haar leden om zich in te schrijven op een lijst die doorzoekbaar is door het grote publiek op haar website www.confederatiebouw.be. Op die manier kunnen getroffenen zien welke aannemers in hun buurt beschikbaar zijn voor onmiddellijke hulp.

Evident is anders, want het is nu bouwverlof. Een overgrote meerderheid van bouwbedrijven (95%) is nu gesloten. Toch merkt de Confederatie Bouw dat de lijsten die ze ter beschikking stelt van de getroffenen stilaan aangroeien, met voorlopig 36 bedrijven langs Franstalige kant en 20 ondernemingen in Vlaanderen. Dat aantal kan en moet nog hoger en daarom lanceert de Confederatie haar boodschap opnieuw. “En dat zullen we blijven doen zolang de bouw de getroffen regio’s kan helpen”, besluit Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.