Overslaan en naar de inhoud gaan
Pers

Persberichten

Verschillende actoren van de natuursteensector slaan de handen ineen om natuursteen te promoten op de Belgische markt

keuken natuursteen

Brussel, 26 juni 2023 - Vandaag kondigen verschillende toonaangevende actoren uit de natuursteensector met trots aan dat ze gezamenlijk gaan samenwerken om de promotie van natuursteen op de Belgische markt te versterken. Deze unieke samenwerking heeft als doel het bewustzijn en de waardering voor natuursteen te vergroten, evenals het stimuleren van duurzaam gebruik en innovatie binnen de sector.

De deelnemende organisaties, waaronder PIERRES et MARBRES de WALLONIE, UCSMB, Embuild Plus NATUURSTEEN, hebben besloten om hun krachten te bundelen om de voordelen en veelzijdigheid van natuursteen onder de aandacht te brengen. Samen zullen ze verschillende acties ondernemen om de Belgische consument te informeren en te inspireren over de mogelijkheden die natuursteen biedt voor bouw- en interieurtoepassingen.

 

De gezamenlijke inspanningen omvatten onder andere:

Educatieve campagnes: Het organiseren van workshops, seminars en lezingen om het publiek te informeren over de eigenschappen, duurzaamheid en onderhoud van natuursteen. Hiermee willen ze misvattingen wegnemen en de kennis over natuursteen vergroten.

Netwerkmomenten: Het opzetten van speciale netwerkmomenten waarbij alle actoren architecten, verwerkers, voorschrijvers en invoerders de verschillende soorten en toepassingen van natuursteen kunnen ervaren. Dit biedt een inspirerende omgeving voor architecten, ontwerpers en bouwprofessionals om hun creativiteit te stimuleren.

Duurzaamheid en innovatie: Het bevorderen van duurzaam gebruik van natuursteen en het stimuleren van innovatie binnen de sector. Dit omvat het ondersteunen van onderzoek naar nieuwe technologieën, duurzame winning en verwerking van natuursteen, evenals het bevorderen van circulaire economieprincipes.

Samenwerking met architecten en ontwerpers: Het faciliteren van samenwerking tussen de natuursteensector en architecten, ontwerpers en andere professionals uit de bouw- en interieurbranche. Dit zal leiden tot het delen van kennis en het stimuleren van creatieve ontwerpen met natuursteen als centraal element.

 

"We zijn verheugd om deze samenwerking aan te kondigen en geloven dat het een positieve impact zal hebben op de promotie van natuursteen op de Belgische markt", aldus de vertegenwoordiger van de gezamenlijke actoren. "Natuursteen is een duurzaam en tijdloos materiaal dat een belangrijke rol kan spelen in de creatie van prachtige, functionele en milieuvriendelijke ruimtes. We kijken ernaar uit om onze passie voor natuursteen te delen en mensen te inspireren om te kiezen voor dit unieke materiaal."

De actoren uit de natuursteensector zijn vastbesloten om gezamenlijk hun inspanningen voort te zetten en de waarde van natuursteen te promoten.

 

Voor meer informatie:
Patrick Noé
Pers verantwoordelijke Embuild Plus
+32 475 777 920